Personal smart mailbox

Mis on nutipostkast ja kuidas see töötab?

Ajast tingituna saadetakse tavakirju ja tellitakse paberajalehti üha vähem. Samal ajal on aga arenenud e-kaubandus ning suure arenguhüppe läbi teinud pakimajandus. Kuigi väiksemad saadetised mahuvad ka tavalisse postkasti, on enamik pakke tavapostkastide jaoks liiga suured. See tekitab vajaduse suurema ja nutikama postkasti järele.

Mis on nutipostkast ehk isiklik pakiautomaat?

Parcelsea nutipostkast on Eestis välja töötatud uudse ning pilkupüüdva disainiga isiklik pakiautomaat, mis võtab sinu eest koju tellitud pakid vastu kui ka saadab sinu eest pakke nutipostkastist välja – kõike seda nii, et sind ennast ei pea kodus olema. Nutipostkasti kasutamise eelduseks on kaupmeeste tarnepiirkonnas asumine ja kojuveo teenuse kasutamine. 

Alates 2022 veebruarist saab nutipostkasti kaudu ka voodipesu ja rätikuid pesumajja saata. Loe teenusest lähemalt siit.

Nutipostkast on kergesti kasutatav ja turvaline pakkide koju tellimiseks mõeldud lahtritega isiklik pakiautomaat, mis on mõeldud nii kirjadele, ajalehtedele, erineva suurusega pakkidele (L, M, XS) kui ka toidukaupadele. 

Kas nuti tähendab väga keerulist tehnoloogiat?

Tehnoloogiline võimekus on loomulikult oluline, kuid lähtume põhimõttest, et tehnoloogia peab tegema elu kergemaks, mitte keerulisemaks.

Parcelsea erapakiautomaat on nii insenertehniliselt kui tehnoloogiliselt innovaatiline, kuid meie eesmärk on muuta pakimajandus kõikide osapoolte jaoks mugavamaks. Oleme algusest peale soovinud, et meie toodet oleks võimalikult lihtne ja intuitiivne kasutada kõikidel osapooltel. 

Millised on isikliku pakiautomaadi omadused?

  • Avatud lahendus. Parcelsea nutipostkast on integratsioonivaba ja avatud lahendus, kuhu saavad pakke jätta kõik kullerettevõtted, koju tarnivad toidupoed ning eraisikud. See tähendab, et sa saad anda sõpradele ja pereliikmetele turvalise juurdepääsu oma isiklikule nutipostkastile  kättetoimetamiseks või pakkide välja võtmiseks, kui viibid ise näiteks eemal. Nutipostkasti saab avada PIN-koodiga või nutipostkastile SMS-i saates. 
  • Lihtne. Kasutajaliides on spetsiaalselt loodud nii, et see oleks kõikide osapoolte jaoks kiire ja hõlpsasti kasutatav. Kulleril pole vaja mingit spetsiaalset rakendust ega pääsukoodi. Kuller lihtsalt avab sobiva lahtri, paneb saadetise sisse ja sulgeb kaane klõpsuga. Kasutusele võetud lahter lukustub klõpsu peale peale saadetise sisestamist. 
  • Nutikas. Süsteem lubab tarnimise automaatselt, kui see on tühi. Sina saad SMS teavituse, kui pakk on postkasti jõudnud. Samuti on põnev ka kasti innovaatiline tulevik – lähitulevikus saab selle kaudu ka pakke ise ära saata ning muid tehnoloogiaid peale arendada (näiteks mis oleks, kui teie auto lähenedes ta ka värava ja garaažiukse avaks)!
  • TurvalineUnikaalse koodiga saad pakkidele ligi vaid sina ja kulleril on ligipääs vaid tühjadele lahtritele. Kui nutipostkast sisaldab juba pakke, pääseb sellele juurde ainult siis, kui üks nutipostkasti kasutajatest on selle lukust lahti teinud.
  • Garantii.  Rendimudeli puhul on see Parcelsea vara ja kui midagi peakski juhtuma, siis asendame nutipostkasti. Ostetud pakiautomaadil kestab garantii 2 aastat. 
  • Kolm lahtritParcelsea kodupakiautomaat koosneb kolmest erineva suurusega lahtrist (L, M, XS) ja tavapärasest kirjapostkastist. L lahtri põhjas asub ka termokast, kuhu saab panna külma vajavad kaubad. Termokast kaitseb toitu välistemperatuuri mõju eest 2-4h.
  • IlmastikukindelSinu saadetised ja toit on turvaliselt ilmastiku eest hoitud. Tihendid takistavad vee ja tolmu sissetungimist ka kõige vihmasematel päevadel. Samuti oleme erinevatel aastaaegadel toodet erinevates tingimustes testinud ja täna on meie postkasti töötemperatuur -25C kuni +60C.
  • Paigaldus. Isiklikku pakiautomaati on väga lihtne paigaldada ja sellega oleme rendimudeli puhul ka abiks. Kui sul on lukustatud aed või hoovis koer, siis peaks postkast jääma aiast tänavapoolsele alale. Kui ligipääsetavus ja ohutus on tagatud, võib nutipostkasti paigutada ka hoovi ning ka kaldpinnale. Hiljutiste paigalduste galeriist avalehel saab vaadata erinevaid asukoha- ja paigaldusnäiteid.

Tutvu ka Korduma Kippuvate Küsimustega!

Ja kui mõtled ikka, kas nutipostkast tasuks end ära…

siis vaata, kas need 10 põhjust nutipostkasti soetamiseks kõnetavad sind ja kiika ka meie tootevideot

Ja kui tunned, et tasub, siis esita meile oma tellimus siin!