Parcelsea smart mailbox helps a small business to deliver Ukrainian art goods to the customer quickly and conveniently!

Parcelsea nutipostkast aitab väikeettevõttel kiirelt ja mugavalt Ukraina kunstikaubad kliendini toimetada: tellimuse saab kätte kasvõi öösel.

Üks paljudest on näiteks Maarjamäel tegutsev Maria Lillepruuni e-pood Magic Attic, mis peale eelnimetatud osapoolte aitab ühtlasi ka ukrainlasi. Täpsemalt toob väikeettevõte maale Ukraina hobikaupade brändi Fabrika Decoru tooteid. Nad pakuvad Eesti klientidele laia valiku  kvaliteetseid scrapbookingu (ise väljalõigetega meisterdatud album), paberikunsti ja mixed media ehk segatehnika tooteid. Ka Maria ise on mixed media kunstnik, paberikunstnik, scrapbooker, koolitaja ja kunstiesemete konservaator.

Muuseas, Fabrika Decoru, mis ongi Ukraina suurim scrapbookingu, paberikunsti ja kaasaegsete kunstivahendite tootja, tootmine toimus Kiievis. Antud bränd loodi 2013. aastal ja see on oma valdkonnas juba väga tuntud nii Ukrainas kui ka kogu Euroopas. 

Kuidas kasutate enda ettevõttes Parcelsea nutipostkasti?

Parcelsea-nutipostkast-kunstikaubad-ukraina-nutikalt-kliendini

“Meil ei ole reaalset poodi, valdavalt saadame tellimused klientidele postiga. Kuid alati leidub inimesi, kes soovivad oma tellimusele Tallinnas ise järgi tulla. Hea meelega võimaldame neile seda. Mõnikord juhtub, et kliendil on meie tooteid kohe tellimise päeval vaja. Seega kasutame Parcelsea nutipostkasti selliste tellimuste väljastamiseks. Lisaks saavad kliendid ka saatekulu pealt nii kokku hoida,” räägib Maria Lillepruun. 

Parcelsea postkast on paigaldatud Magic Attic e-poe laokoha juurde, kuhu pääseb ka autoga kergesti ligi. Kui klient esitab tellimuse ja valib tarneviisiks “Tulen ise järele”, siis pakendab e-poe töötaja soovitud tooted ja jätab nad kliendiga kokkulepitud ajaks postkasti. Nii saab klient soovitud ajal kaubale järele tulla ja e-poe poolt edastatud koodiga nutipostkastist välja võtta. Kas või öösel!

“Meie jaoks on see samuti mugav, sest meie töötaja ei pea kliente kohapeal ootama. Lisaks toimub tellimuste üleandmine kontaktivabalt,” lisab Maria. 

Samuti saab nutipostkasti kaudu võtta vastu ka ettevõttele saadetud pakke, mille üle ka tihtipeale kullerid rõõmustavad. “Iga kord kui kuller helistab meile ja küsib: “Kas olete kodus?” ja saab vastuse: “Jätke pakk Parcelsea postkasti”, vastab ta rõõmsa häälega: “Ok, teeme nii! :)” Ja kõik toimib suurepäraselt.” rõõmustab Lillepruun.

Fabrika Decoru olukorrast praegu

Praegu on Fabrika Decoru tootmine loomulikult pausile pandud. Lillepruunid on omanikega kontaktis. “Osa ettevõtte töötajaid viibivad praegugi veel kodudes Kiievis, osa töötajaid on ka linnast põgenenud. Keegi päriselt ei tea, mis edasi saab, kas pärast sõda on üldse veel midagi ja kedagi alles…” 

Küll aga õnnestus Magic Atticul vahetult enne sõda  imekombel palju uut kaupa Eestisse tuua, mida endistviisi nad samade meeldivate hindadega oma e-poes müüvad. “Kahjuks ei tea me üldse antud olukorras, kas saame veel kunagi uut kaupa juurde ja kuidas meie äri üldse edasi läheb,” lausub Maria.

Kõik Magic Atticu kliendid on juba aastaid toetanud ukrainlasi, saavad teha seda praegugi ja loodetavasti ka tulevikus – kui Fabrika Decoru saab kunagi Kiievis oma tootmist jätkata, saavad Lillepruunid nende tooteid uuesti sisse osta ja Eesti kunstnikele ja käsitöölistele tuua. “Eesti ja teised Balti riigid on brändile väga oluline turg!” kinnitavad nad.

Tutvu Magic Atticu toodetega nende e-poes ja jälgi nende tegemisi ka Facebookis.